Ben je van plan om naar Mallorca te vliegen? Of zoek je een mooie bestemming voor je volgende reis? Mallorca, ook wel geschreven als Majorca, is een eiland in de Middellandse Zee. Wist je dat Mallorca deel is van de Balearen, een eilandengroep in Spanje? De andere eilanden zijn Menorca, Ibiza en Formentera. Wanneer je op vakantie gaat naar Mallorca, zul je dit met het vliegtuig doen. Om zorgeloos naar Mallorca te vliegen, lees je hier tips. Zo ga je goed voorbereid op reis.

Boek je vliegtickets via een vergelijkingsite en check de website van de luchtvaartmaatschappij

Vliegtickets boeken doe je het beste via een vpn verbinding of via een private browser. Wis regelmatig je cookies, want soms stijgen de prijzen naarmate je vaker kijkt. Check ook altijd de websites van de luchtvaartmaatschappij. Hier kun je soms in een perfect overzicht zien welke data het goedkoopste zijn. Stel je vliegt een paar dagen later of eerder, dan kan dit honderden euro’s schelen. Wanneer je je tickets geboekt hebt, is een goede volgende stap om het parkeren op de luchthaven te regelen.

Parkeren op de luchthaven

Parkeren op de luchthaven zelf is vaak relatief duur. Vreemd genoeg kijken mensen lang niet altijd op een vergelijkingssite voor parkeren op luchthavens. Zoals dit voor vliegtickets heel gebruikelijk is, wordt dit voor het parkeren ook steeds populairder. Neem parkeren bij Schiphol als voorbeeld. Wanneer je dit via zo’n vergelijkingssite doet, heb je keuze uit tientallen parkeeraanbieders. De meeste mensen zullen niet eens geweten hebben dat ze zoveel opties hadden. Prijzen variëren van zo’n 50 tot meer dan 200 euro voor een dag of negen! Bovendien kies je de plek die past bij jou en je auto. Wil je binnen of buiten parkeren en beveiligd of onbeveiligd? Net als voor het boeken van je vliegtickets heb je voor het parkeren op Schiphol dus keuze uit veel verschillende mogelijkheden.

Hotel boeken op Mallorca

Voor een hotel boeken op Mallorca kun je onze hotel top 10 bekijken. Via een vergelijkingssite voor overnachtingen kun je ook prachtige slaapplaatsen op het eiland vinden. Met name op AirBnB kun je bijzondere plekken om te overnachten vinden. Zoek je een hotel? Dan kijk je ongetwijfeld op Booking.com. Ook daarbij is het slim om via een anonieme browser te zoeken en op meerdere momenten van de dag te kijken. Er zijn allerlei slimme systemen aan het werk, om de prijzen net wat op te schroeven. Laat je dus niet voor de gek houden. Ook de Autoriteit Consument en Markt houdt dit in de gaten.

Huurauto Mallorca

Op een eiland als Mallorca heb je misschien geen auto nodig, maar dit is afhankelijk van je plannen en je verblijf. Als je een hotel aan de kust hebt en je gaat de hele dag in de zon liggen dan red je het wel zonder auto. Maar wil je het eiland ontdekken dan zul je een auto moeten hebben. Huur een auto op Mallorca van tevoren en check de prijzen online. Bekijk ook de voorwaarden, zoals de minimale leeftijd van de bestuurder en het minimale aantal jaar dat de bestuurder zijn of haar rijbewijs moet hebben.

Plan alvast vervoer van de luchthaven naar je verblijf

Huur je geen auto of is de autoverhuur verder van de luchthaven? Thuis kun je in alle rust uitzoeken wat de beste manier is om op Mallorca van het vliegveld naar jouw bestemming te reizen. Zo bespaar je kosten, en weet je bij aankomst al direct waar je moet zijn. Wil je helemaal geen gedoe? Dan kun je ook aan het hotel vragen of ze je op kunnen halen. Er zijn meerdere hotels die een shuttle service bieden. Zo word je gemakkelijk na het landen opgepikt, kom je aan in het hotel en kun je eventueel ook meteen een drankje drinken of gaan dineren. Zo kan je vakantie zorgeloos beginnen.