Wij houden van Mallorca. Het Spaanse eiland heeft alles waar wij als reiziger voor in het vliegtuig stappen. De mooiste stranden, gezellige dorpjes, heerlijk eten en drinken en áltijd zon! Niet gek dus dat Mallorca een van de populairste vakantiebestemmingen van ons Nederlanders blijft. Jongeren, maar ook volwassenen en gezinnen met kinderen trekken jaarlijks naar het eiland om genieten of tot rust te komen. En hebben deze zin in een beetje actie, trekken zij massaal naar Mallorca's populaire aquaparken. Deze zijn groot, groter, grootst en dus geweldig voor kinderen (en volwassenen) om een dagje te spenderen of zelfs hun verblijf van te maken. Dit zijn de mooiste zwembaden van Mallorca.

Katmandu Park

Katmandu park is deel van het gelijknamige resort gelegen in Magaluf. Niet alleen is dit park een aquapark met kleurrijke glijbanen en spuitpistolen, er is ook een compleet attractiepark te vinden met diverse attracties. Een hele dag kan je hier dus makkelijk spenderen: ‘s ochtends in het attractiepark, en ‘s middags afkoelen in het zwembad. Een verblijf in het bijbehorende resort voorziet je van gratis toegang tot het park. Dat is fijn als je niet alles in één dag hebt kunnen doen of zien. Of als je gewoon nóg een keertje wil.

Zafiro Mallorca

Zafiro ligt vrijwel direct aan het strand, wat het een heerlijk resort en park maakt om te verblijven. Zafiro is dus een goede uitvalsbasis om het eiland wat meer te ontdekken, en tegelijkertijd is er genoeg te doen om je dagen te vullen bij het resort zelf. Het resort kan je voorzien van een heerlijke wellness behandeling, of juist een intense sportieve activiteit. Een dag in het zwemparadijs is een must voor gezinnen met kinderen: het zwembad telt namelijk genoeg glijbanen en baden. Top voor zowel jong als oud, dus!

Aqualand El Arenal

Als je het over aquaparken hebt, kan je El Arenal niet missen. Dit gigantische park voorziet jong én oud van zwembaden, waterglijbanen en wildwaterbanen. De ene is nog extremer, steiler en sneller dan de ander. In een speciale kinderhoek kunnen de kleintjes genieten van Entertainment en een kinderzwembad. Voor rustzoekers is er trouwens ook genoeg te doen. Lekker relaxen in de jacuzzi of lezen op een van de vele ligbedjes. En ‘s avonds kan de hele groep weer samen komen voor een lekker diner in een van de eethuizen. Goed vertoeven, toch?

Vakantie boeken

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn sommige aquaparken gebouwd naast een resort en andere parken op zich. Wanneer je verblijft in één van deze resorts, profiteer je vaak van korting of zelfs gratis toegang tot het park. Bekijk dan ook zeker de mooiste hotels op Mallorca. En wees niet bang, ook als volwassene of jongere kan een bezoek aan een aquapark een ideaal dagje uit zijn.