Of je nu op zoek bent naar een strandvakantie, een gezellig centrum om te winkelen, leuke restaurantjes en cafés of mooie natuurgebieden. Mallorca is een prachtig eiland dat veel te bieden heeft. Ga je met tieners op vakantie? Ook dan is Mallorca een goede vakantiebestemming vanwege de goede afwisseling aan activiteiten. Lees hier meer over wat je hier allemaal kunt beleven.

Winkelen

In de hoofdstad van Mallorca, Palma, kun je alle winkels vinden die je nodig hebt. Deze stad is leuk om te bezoeken met het gezin omdat er veel te zien is. Er zijn veel leuke winkelstraten waar je zowel grote als kleine winkels kunt vinden, maar je kunt ook een bekend winkelcentrum bezoeken waar je terecht kunt voor kleding, schoenen en accessoires. In Porto Pi winkelcentrum is zelfs een bioscoop en een bowlingbaan op de hoogste etage te vinden. Perfect bij slecht weer.

Stranden

Ga je tijdens de zomermaanden naar dit populaire eiland? Bij een vakantie met tieners is het strand vaak een geliefde bestemming. Zwemmen en relaxen op het strand is namelijk leuk voor jong en oud. Vooral in het zuiden van het eiland kun je de mooiste stranden vinden. Zoek bijvoorbeeld naar stranden met ondiep water als je met wat jongere kinderen op vakantie gaat. Wil je iets bijzonders zien? Bezoek dan Cala Pi Mallorca. Hierbij ga je met een trappetje naar beneden en beland je op een prachtig afgelegen strand. Overal zijn natuurlijk stranden te vinden. Zoek vooral eerst een leuke plaats waar jullie willen verblijven.

Horeca

Op Mallorca zijn genoeg leuke cafés, restaurants en natuurlijk hotels te vinden. Maar ook campings zijn er zat van, dit is nu juist de geschikte manier voor tieners om leeftijdsgenoten te ontmoeten. Als je liever in een hotel verblijft zullen hier ook andere tieners zijn, mits je op zoek gaat naar familie accommodaties. Ga bijvoorbeeld voor een verblijf met een zwembad en glijbanen of andere activiteiten waar de kinderen zich mee vermaken. Je kunt ervoor kiezen om een all inclusive verblijf te boeken of bijvoorbeeld uit eten te gaan en zelf te koken. Dit is een beetje afhankelijk van je budget en hoeveel je wil doen op vakantie.

Natuur

Zijn jouw kinderen gek op bossen, bergen en andere mooie natuurgebieden? Natuurlijk moet het allemaal niet te lang duren, maar als je de kinderen mee kunt nemen naar een nabijgelegen natuurgebied en fantastisch uitzicht hebt op de bergen is dit een mooie bijkomstigheid. Zoek bijvoorbeeld een natuurgebied op waar je ook kunt zwemmen en bereid van tevoren een lekkere lunch. Een ander leuk dagtripje is het bezoek aan de grotten van het eiland. Dit zal erg indrukwekkend zijn!

Conclusie

Mallorca is een mooi eiland waar je terecht kunt voor heerlijke stranden, gezellige winkelstraten en kwalitatieve horeca. Op vakantie met tieners is er genoeg te doen, breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de grotten, een mooie rivier of ga winkelen en eet een ijsje in een leuk dorpje.