Ligging & kaart Mallorca

 

Waar ligt Mallorca? Ontdek waar het eiland precies ligt & bekijk de kaart van Mallorca! Mallorca is een vakantiebestemming die bij iedereen wel bekend is én steeds populairder wordt. Hierdoor vragen veel mensen zich af “Waar ligt Mallorca precies?”. Ontdek het op onze kaart! 

Bekijk direct Mallorca vakantie aanbiedingen bij:

Waar ligt Mallorca?

Mallorca ligt in de Middellandse Zee en is onderdeel van de eilandengroep de Balearen. Ook Ibiza, Menorca en Formentera horen bij deze eilandengroep. Mallorca is het grootste eiland van de Balearen. Ibiza ligt links-onder ten opzichte van Mallorca en Menorca ligt juist rechtsboven ten opzichte van Mallorca. Het eiland Mallorca ligt op ongeveer dezelfde hoogte als de stad Valencia.

 

Kaart van Mallorca

Zoals je op de kaart van Mallorca kunt zien ligt de hoofdstad Palma de Mallorca in het zuid-westen van het eiland. Het vliegveld ligt direct naast Palma en dicht bij Can Pastilla en het bekende El Arenal. Het populaire Cala d'Or bevindt zich aan de zuid-oostkust van Mallorca en Alcúdia in het noorden. Mallorca heeft een oppervlakte van 3640 km² en telt ruim 850.000 inwoners. Met alleen een kaart van Mallorca is de grootte van het eiland moeilijk in te schatten, maar Mallorca is ongeveer 100 km lang en 70 km breed.

 

2 websites om je Mallorca vakantie te boeken