Huurauto Mallorca

 

Wil je een auto huren en ben je op zoek naar de autoverhuur Mallorca mogelijkheden? Hier lees je alles wat je moet weten voor je een auto huurt op Mallorca. Bekijk het huurauto Mallorca aanbod van betrouwbare aanbieders zoals TUIcars en SunnyCars & vind de beste deal!

Vakantie Mallorca? Bekijk direct Mallorca vakantie aanbiedingen bij:

Huurauto Mallorca | Wat zijn de voordelen?

✓ De beste manier om zo veel mogelijk van het eiland te zien in weinig tijd

✓ Je bent super flexibel en kunt gaan en staan waar je wilt

✓ Je kunt op plekken komen waar je anders nooit zou komen, zoals de bergen van de Serra de Tramuntana bijvoorbeeld!

✓ Er is geen betere manier om de ruim 200 stranden te ontdekken!

✓ Mallorca is een zeer geschikte bestemming om te verkennen met een huurauto, er zijn goede wegen en bij vrijwel ieder strand is parkeergelegenheid

 

Onze favoriete huurauto Mallorca aanbieders

TUI Cars

Geniet van TUI kwaliteit en service en boek je huurauto Mallorca bij TUI Cars. Vergelijk de prijzen van bekende autoverhuur bedrijven zoals Hertz, Europcar en Enterprise.

De TUI Cars voordelen? Een uitgebreide dekking door de verzekering, gratis overboeken en annuleren, tankregeling vol/vol & extra bestuurder is vaak gratis.

Bekijk huurauto Mallorca deals bij TUI Cars

Sunny Cars

Boek je een huurauto Mallorca bij Sunny Cars, dan huur je all inclusive! Alle verzekeringen zijn inbegrepen. Sunny Cars werkt samen met 7 autoverhuur partners op Mallorca.

De Sunny Cars voordelen? Geen verborgen kosten & boekingskosten, 100% zorgeloos rondrijden, 24/7 Nederlandse support, 14 dagen kosteloos annuleren

Bekijk huurauto Mallorca deals bij Sunny Cars

Huurauto Mallorca | De regels

 

Leeftijd
De minimale leeftijd om van een huurauto op Mallorca gebruik te maken verschilt per autoverhuurbedrijf. Sommigen eisen dat de bestuurder minimaal 25 jaar is en anderen hanteren een minimumleeftijd van 21. Het is wel zo dat je leeftijd soms bepaalt wat voor auto je kunt huren en het komt voor dat er een extra toeslag wordt gevraagd aan bestuurders onder de 21 of 25 jaar. Pas als je 25 bent kun je overal op Mallorca een auto huren. Zorg overigens dat je altijd een geldige ID-kaart of paspoort bij je hebt (wat je al bij je hebt als je op vakantie bent)! Deze zul je moeten tonen. 

Rijbewijs en rijervaring
Ook de vereiste rijervaring van de bestuurder verschilt per bedrijf. De ene autoverhuurder vereist minimaal 1 jaar rijervaring en anderen willen dat je 2, 3 jaar of langer over je rijbewijs beschikt. Wel moet je rijbewijs natuurlijk altijd geldig zijn! Het hebben van een internationaal rijbewijs is op Mallorca niet nodig. 

Creditcard
Om een auto op Mallorca te huren dien je vrijwel altijd te beschikken over een creditcard. De creditcard wordt vaak gebruikt als borgstelling en dient altijd op naam te staan van de bestuurder. Als jongere heeft het dus geen nut om een creditcard van je ouders te gebruiken. Daarnaast dien je vaak €1000,- of €1500,- bestedingslimiet te hebben. 

Wil je een auto huren op Mallorca zonder creditcard? Er zijn mogelijkheden! Bij Sunny Cars bijvoorbeeld. Bij Sunny Cars huur je een auto all inclusive en hier heb je geen creditcard voor nodig. De all inclusive prijs zorgt ervoor dat je verzekerd bent en niet voor onverwachte kosten komt te staan. 

Verkeersregels
De verkeersregels op Mallorca zijn hetzelfde als in de rest van Spanje en komen overeen met die in Nederland. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je op moet letten:

 • Het gebruik van een koptelefoon in de auto is niet toegestaan.
 • Als je in de bergen rijdt is het verplicht om te toeteren op plekken waar de weg onoverzichtelijk is.
 • De Spaanse politie treed sterk op bij het gebruik van alcohol tijdens het rijden en de boetes zijn dan ook niet misselijk.
 • Hou er rekening mee dat de gemiddelde bestuurder op Mallorca wat harder en agressiever rijdt dan in Nederland. Ook gebruiken zij niet altijd een richtingaanwijzer. 
 • Het gele driehoekige bord met rode rand betekent: voorrang verlenen.
 • Let goed op waar je parkeert, auto’s worden op Mallorca snel weggesleept.

 

 

Huurauto Mallorca | Tips

 

 • Het is vaak het slimst om je huurauto van te voren te reserveren bij een gerenommeerd autoverhuurbedrijf, zoals Sunny Cars of TUIcars. Zo heb je gegarandeerd een auto, weet je waar je aan toe bent en is alles al geregeld voor je überhaupt op Spaanse bodem bent. 
 • Een ander voordeel van een bekende en gerenommeerde autoverhuurder is dat je vrijwel nooit last hebt van een taalbarrière. Er is bijna altijd wel iemand die Nederlands spreekt of in ieder geval de Engelse taal beheerst. Bij lokale autoverhuurders op Mallorca is dit nog maar de vraag. 
 • Huur je een auto voor 1 of 2 dagen en doe je dit bij een lokale verhuurder? Let dan goed op! Bij grote gerenommeerde bedrijven zoals Sixt en Hertz is de kans klein dat je rare dingen tegenkomt in de kleine lettertjes. Bij lokale autoverhuurders kan dit echter anders zijn. Lees alles aandachtig door en zorg dat je overal van op de hoogte bent. Dan kom je hopelijk niet voor ongewenste verrassingen te staan…
 • Check je huurauto goed op eventuele schade, viezigheid of rare geluiden wanneer je hem in ontvangst neemt. Doe dit zo veel mogelijk voordat je gaat rijden! Maak foto’s van de auto zodat je bewijs hebt hoe de huurauto eruit zag bij ontvangst. 
 • Ook al is het boven de 30 graden, rij niet met slippers of op blote voeten! Neem altijd goede schoenen mee waarmee je veilig kunt rijden. Wanneer je uitstapt kun je deze weer omwisselen voor je slippers of sandalen.

 

Meer lezen over Mallorca?

> Direct naar: Hotel Top 10 Mallorca | Vliegtickets Mallorca | Vakantiehuizen Mallorca 

2 websites om je Mallorca vakantie te boeken