De Grotten van Drach, ook bekend als de Drakengrotten, zijn een adembenemende natuurlijke attractie op het prachtige eiland Mallorca, gelegen in de Middellandse Zee. Deze mysterieuze grotten zijn een must-see bestemming voor reizigers die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de wonderen van de ondergrondse wereld. Ben je voor je vakantie op Mallorca? Dan is een uitstapje naar deze Drakengrotten echt een aanrader. Deze activiteit is perfect voor het hele gezin, jong en oud.

De Grotten van Drach op Mallorca

De Grotten van Drach zijn gelegen in het oostelijke deel van Mallorca, in de buurt van het stadje Porto Cristo. Ze werden voor het eerst ontdekt in de 14e eeuw, hoewel het bestaan ervan bekend was sinds de oudheid. Het verkennen van de grotten is als het betreden van een andere wereld, waar stalactieten en stalagmieten de muren vormen en kristalhelder water zorgt voor mysterieuze meren en ondergrondse rivieren.

Het meest indrukwekkende kenmerk van de Grotten van Drach is het Martelmeer, ook wel bekend als Lake Martel, het grootste ondergrondse meer van Europa. Dit meer heeft een lengte van ongeveer 170 meter en een breedte van 40 meter, en het wordt beschouwd als een van de meest spectaculaire ondergrondse meren ter wereld. Het water is buitengewoon helder en rustig, waardoor het de perfecte weerspiegelingen creëert van de majestueuze stalactieten die boven het meer hangen.

Eén van de hoogtepunten van een bezoek aan de Grotten van Drach is de muzikale boottocht op Lake Martel. Bezoekers worden getrakteerd op een unieke ervaring waarbij ze in kleine boten over het meer varen, terwijl muzikanten op een verlichte boot traditionele Mallorcaanse muziek ten gehore brengen. De combinatie van de prachtige omgeving, de muziek en de stille rust van de grotten creëert een bijna magische sfeer die de zintuigen prikkelt en langdurige herinneringen achterlaat.

Naast het Martelmeer zijn er nog drie andere grotten die toegankelijk zijn voor bezoekers: de Black Cave, de White Cave en de Cave of Luis Salvador. Elke grot heeft zijn eigen unieke kenmerken en draagt bij aan de diversiteit en schoonheid van de Grotten van Drach.

De Black Cave

De Black Cave, ook bekend als de Zwarte Grot, is een van de intrigerende grotten die deel uitmaken van de Grotten van Drach op Mallorca. Deze grot staat bekend om zijn mysterieuze sfeer en fascinerende formaties. Terwijl je door de smalle passages en kamers van de Black Cave wandelt, word je omringd door donkere, indrukwekkende rotsformaties die een gevoel van mysterie en avontuur oproepen. Het is een plek waar de kracht van de natuur duidelijk zichtbaar is, en het verkennen ervan biedt bezoekers een unieke kans om een glimp op te vangen van de geologische geschiedenis van Mallorca.

De White Cave

De White Cave, ook wel bekend als de Witte Grot, is een betoverende bezienswaardigheid binnen de Grotten van Drach op Mallorca. Deze grot onderscheidt zich door zijn prachtige witte kalksteenformaties die zich uitstrekken over de muren en plafonds. Het contrast van het heldere wit tegen de donkere achtergrond creëert een adembenemend schouwspel van licht en schaduw. Terwijl je door de kronkelende gangen van de White Cave loopt, word je omringd door een gevoel van sereniteit en verwondering. Het is een plek waar de natuurlijke schoonheid van Mallorca in al haar pracht tot uiting komt, en een bezoek aan deze grot biedt een onvergetelijke ervaring voor elke bezoeker.

De Cave of Luis Salvador

De Cave of Luis Salvador, vernoemd naar de beroemde aartshertog Ludwig Salvator van Oostenrijk, is een opmerkelijke attractie in de Grotten van Drach op Mallorca. Deze grot is een eerbetoon aan de aartshertog, die een groot deel van zijn leven wijdde aan het verkennen en documenteren van het eiland. De Cave of Luis Salvador is bekend om zijn imposante stalactieten en stalagmieten die de kamers vullen. Het is een plek waar bezoekers kunnen genieten van de prachtige formaties die door de eeuwen heen zijn gevormd door de kracht van water en tijd. Het verkennen van deze grot is niet alleen een kans om de natuurlijke schoonheid van Mallorca te bewonderen, maar ook om de erfenis van een man die een belangrijke rol heeft gespeeld in het begrijpen en promoten van het eiland te ontdekken.

grotten mallorca

De Drakengrotten bezoeken

Het is vermeldenswaardig dat de Grotten van Drach erg populair zijn onder toeristen, dus het kan druk zijn tijdens het hoogseizoen. Het is raadzaam om vroeg op de dag te gaan of van tevoren online tickets te kopen om lange wachtrijen te vermijden. In het laagseizoen heb je minder last van de drukte, dus dan is het ook overdag prima te doen.

Voor natuurliefhebbers, avonturiers en geschiedenisliefhebbers zijn de Grotten van Drach een fascinerende bestemming om te verkennen. Het is een kans om de pracht en het mysterie van de ondergrondse wereld te ervaren en een glimp op te vangen van het verborgen erfgoed van Mallorca. Of je nu op zoek bent naar adembenemende natuurlijke schoonheid en dat misschien in combinatie met een unieke muzikale ervaring.

Tickets & prijs Grotten van Drach Mallorca

Wil je graag de Grotten van Drach bezoeken? Voor een bezoekje aan deze beroemde hotspot moet je entree betalen. Hieronder zie je wat de entreeprijzen zijn voor dit jaar:

  • Volwassenen (13 jaar & ouder): €16,50 (online) of €17,50 (ter plekke)
  • Kinderen (3 tot 12 jaar): €9,50 (online) of €10,50 (ter plekke)
  • Baby's (0 tot 2 jaar): gratis

Openingstijden Grotten van Drach Mallorca

Vrijwel het hele jaar door kun je de Grotten van Drach bezoeken. Wil je weten wat de openingstijden zijn van de Grotten van Drach? Zie hieronder de tijden waarop je welkom bent voor een tour:

  • November t/m 12 maart: 10:30 uur, 12:00 uur, 14:00 uur en 15:30 uur
  • 13 maart t/m 31 oktober: 10:00 uur, 11:00 uur, 12:00 uur, 14:00 uur, 15:00 uur, 16:00 uur en 17:00 uur
  • Gesloten op 25 december en 1 januari

Vanuit Cala d'Or naar de Grotten van Drach

Als je je in Cala D'or bevindt en de Grotten van Drach wilt bezoeken op Mallorca, zijn er verschillende manieren om er te komen. Een handige optie is het nemen van een georganiseerde tour vanuit Cala D'or. Veel lokale reisbureaus en touroperators bieden excursies aan naar de Grotten van Drach, inclusief vervoer van en naar Cala D'or. Dit zorgt voor een comfortabele en stressvrije ervaring, waarbij je kunt genieten van het landschap tijdens de rit en je geen zorgen hoeft te maken over het vinden van parkeergelegenheid bij de grotten.

Als je de voorkeur geeft aan onafhankelijk reizen, kun je ervoor kiezen om een auto te huren. Cala D'or heeft verschillende autoverhuurbedrijven waar je een voertuig kunt huren voor de dag. Vanuit Cala D'or volg je de borden richting Manacor, waar de Grotten van Drach zich bevinden. De afstand tussen Cala D'or en de grotten is ongeveer 20 kilometer, en de rit duurt meestal ongeveer 30 minuten, afhankelijk van het verkeer en de route.

Een andere optie is om het openbaar vervoer te gebruiken. Vanuit Cala D'or kun je een bus nemen naar Manacor, waar je kunt overstappen op een andere bus die je naar de grotten brengt. Het lokale busnetwerk op Mallorca is goed ontwikkeld en betrouwbaar, maar het kan handig zijn om de dienstregeling te controleren en rekening te houden met eventuele wachttijden en overstappen.

Ongeacht welke vervoersoptie je kiest, is het raadzaam om vooraf de openingstijden van de Grotten van Drach te controleren en eventueel online tickets te kopen om wachtrijen te vermijden. Zo kun je optimaal genieten van je bezoek aan deze spectaculaire natuurlijke attractie op Mallorca.