Mallorca is samen met Menora, Ibiza en Formentera één van de prachtige eilanden in de Middellandse Zee. Mallorca heeft naast het drukke uitgaansgebied El Arenal natuurlijk nog zoveel meer te bieden dan alleen dat. Daarom willen we graag een aantal prachtige plekken met je bespreken, zodat je weet wat dit eiland je allemaal te bieden heeft. Niet alleen als het gaat om hotels en appartementen, maar met name ook als we kijken naar de mogelijkheden om er te kunnen kamperen. Dus ben je dol op avontuur en wil je het liefst helemaal tot rust komen in de natuur? Dan is het goed om eerst even naar de website van Goboony, het platform voor het huren en verhuren van campers, te gaan en alvast te kijken welke mogelijkheden er zijn om vervolgens één van de onderstaande plekken uit te kiezen waar je blijft overnachten.

Cala Mondragó

Als we het hebben over een plek die enorm populair is onder niet alleen natuur-, maar ook strandliefhebbers, dan is dat wel Cala Mondragó. De plek is gelegen aan de zuidoostelijke kust van Mallorca en biedt een oase van rust voor jong en oud. Het voordeel van de combinatie tussen natuur en strand is dat het ook een ideale plek is voor gezinnen met jonge kinderen. Het water is zo helder en de stranden zo prachtig, dat je het gevoel hebt alsof je op een bounty eiland zit terwijl je niet langer dan 2,5 uur in het vliegtuig hoeft te zitten. Ben je dol op snorkelen? Vergeet dan niet om je duikbril en snorkelset mee te nemen, want het water is niet alleen kraakhelder, maar er zwemmen ook allerlei mooie vissen in de zee.

Torrent de Pareis

Ben jij op zoek naar een plek waar je niet alleen heerlijk tot rust kunt komen, maar waar je ook het avontuur kunt opzoeken? Dan is Torrent de Pareis een absolute aanrader als je het ons vraagt. Deze indrukwekkende kloof is misschien wel het bijzonderste wat je op dit vlak op het eiland Mallorca tegen gaat komen. Net als Cala Mondrago, is ook hier het water kraakhelder en kun je er prachtig wandelen door de bergen. Het is wel belangrijk om goede wandelschoenen mee te nemen, aangezien je met teenslippers niet heel veel gaat komen… Ga je met een gehuurde camper van Goboony op de boot naar Mallorca? Dan is het verstandig ook de Goboony Camperverzekering af te sluiten voor het geval er onderweg iets gebeurt.

Cap de Formentor

Als we het hebben over kamperen, dan hoort daar ook een prachtig uitzicht bij. Dit is precies waar Cap de Formentor bekend om staat. Deze plek is gelegen in het noordelijkste puntje van Mallorca en biedt een 360 graden uitzicht over de mooie helderblauwe zee en de kliffen eromheen. Als je het ons vraagt, heb je het gevoel dat je naar het einde van de wereld zit te kijken omdat je letterlijk in het oneindige kijkt. Kies je ervoor om te kamperen op deze mooie plek, dan ben je verzekerd van rust en een prachtige natuur. Zo word je bijvoorbeeld iedere ochtend wakker met het geluid van de golven en kunnen de vroege vogels, onder het genot van een lekker kopje koffie, genieten van de opkomende zon. Als dat geen gevoel van vakantie is?