Top 10 Mallorca bezienswaardigheden

 

Mallorca heeft vele bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn tijdens je vakantie op 't eiland… In onze Top 10 vind je een overzicht van de leukste bezienswaardigheden op Mallorca!

Vakantie Mallorca? Bekijk direct Mallorca vakantie aanbiedingen bij:

Top 10 Mallorca bezienswaardigheden

 

1. Kathedraal La Seu (Palma de Mallorca)

Tijdens je vakantie op Mallorca mag een bezoekje aan de hoofdstad van het eiland, Palma de Mallorca, niet ontbreken. En bij Palma de Mallorca denk je toch al snel aan die indrukwekkende kathedraal… La Seu, hoe de kathedraal ook wel genoemd wordt, wordt door velen gezien als het hoogtepunt van Palma de Mallorca. De bouw van La Seu heeft ongeveer 300 jaar geduurd, in 1601 werd het laatste onderdeel afgerond. De must sees van Kathedraal La Seu zijn La Portal del Mirador (één van de ingangen), de keramieken en het baldakijn ontworpen door Gaudí, de St. Petruskapel ontworpen door Barceló en de prachtige geschilderde ramen. De entree is €4,- (waarin ook toegang tot het museum is inbegrepen) en kinderen jonger dan 10 jaar mogen gratis naar binnen.

 

2. Grotten van Drach

In het dorpje Porto Cristo vind je, aan de oostkust van Mallorca, de Grotten van Drach (ook wel Cuevas del Drach genoemd). Waan je in het indrukwekkende ondergrondse gangenstelsel (25 meter onder de grond) met als eindpunt Lago Martel, het grootste ondergrondse meer van Europa. De Drach Grotten op Mallorca bestaan uit 4 ‘zalen' met druipstenen (gevormd door kalksteen) aan het plafond en op de grond. Als bezoeker mag je alleen in groepen de grotten in, waarna je een wandeltocht maakt van ongeveer een uurtje. Het hoogtepunt van deze grotten op Mallorca? Het concert met klassieke muziek op het einde dat vanuit gondels wordt opgevoerd in combinatie met een schitterende lichtshow.

TIP: vaar een stukje over Lago Martel, dit zit bij je entreeticket inbegrepen!

 

3. Treintje naar Sóller

Vanuit Palma de Mallorca vertrekt er 5 keer per dag een treintje naar het dorpje Sóller. De trein rijdt al sinds 1914, toen de verbinding werd aangelegd om de grote ladingen citrusvruchten te vervoeren naar de haven van Palma de Mallorca. De trein vertrekt dus meerdere malen per dag vanaf het station Plaça d’Espanya. De rit naar Sóller gaat dwars door de vallei van Sóller en de Serra de Tramuntana (een prachtig berggebied) en duurt ongeveer 20 minuten. De vallei van Sóller wordt ook wel het Sinaasappeldal genoemd, door de talloze kleurrijke sinaasappelboomgaarden. Ook vind je er veel citroenbomen.

TIP: als je dan toch in Sóller bent, bezoek dan gelijk de gezellige haven van Port de Sóller met vele terrasjes, restaurants, winkeltjes en smalle straatjes.

 

4. Cap de Formentor

Wauw… Alleen dit uitzicht zegt al genoeg! Cap de Formentor is het noordelijkste puntje van het schiereiland Formentor op Mallorca. Bovenop de klif vind je een witte vuurtoren met een geweldig uitzicht over zee. Maar ook de weg ernaartoe is een hele belevenis. Dwars door de bergen, langs diverse uitkijkpunten, hoge kliffen en veel smalle weggetjes. Gelukkig kun je met de auto helemaal tot aan de vuurtoren rijden. Wist je dat je op een heldere dag zelfs buureiland Menorca kunt zien liggen?

 

5. Valldemossa

Aan de westkust van Mallorca vind je het charmante bergdorpje Valldemossa. Valldemossa ligt op ongeveer 40 minuutjes rijden van Palma de Mallorca en is omgeven door een schitterend, groen berglandschap. De grootste trekpleister van dit dorp is het Kartuizerklooster, dat dateert uit begin 14e eeuw. Het klooster is tegenwoordig een museum, waarin je kunt zien hoe de monniken vroeger leefden. Aan veel van het interieur is namelijk niets veranderd. Ook kun je in Valldemossa de verblijfplaatsen van de bekende Poolse componist Frédéric Chopin en de Franse schrijfster George Sand bezoeken, die beiden in het dorp hebben gewoond.

 

6. Serra de Tramuntana

Naast de vele paradijselijke stranden, vind je ook prachtige berggebieden op Mallorca. Zoals de Serra de Tramunana bijvoorbeeld! Deze bergketen ligt aan de noordwestkust van het eiland, is ongeveer 90 km lang én staat sinds 2011 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Serra de Tramuntana omvat onder andere twee meren (hierboven zie je Gorg Blau), vele hoge bergtoppen, talloze olfijbomen én oude dorpjes zoals Valldemossa en Sóller. Dankzij deze veelzijdigheid is Serra de Tramuntana dan ook erg populair onder wandelaars.

 

7. Kasteel Bellver

Op slechts 3 km afstand van Palma de Mallorca vind je het Kasteel van Bellver. Kasteel Bellver is in de 14e eeuw gebouwd voor de toenmalige koning van Mallorca en diende later als militaire gevangenis. Nu is het één van de populairste toeristische attracties van Mallorca en vind je binnen in het kasteel een historisch museum. Ook worden er zo nu en dan openluchtconcerten gehouden, waarvoor dit kasteel natuurlijk een prachtig decor is. Maar wat maakt Kasteel Bellver zo uniek? Kasteel Bellver is één van de weinige kastelen in Europa die rond is. En bovendien heb je vanuit het kasteel een prachtig uitzicht!

 

8. Parc Natural de Mondragó

Het Nationaal Park van Mondragó is werkelijk prachtig. Hagelwitte stranden, azuurblauw water, schitterende wandelpaadjes en bijzondere flora en fauna. Parc Natural de Mondragó ligt aan de zuidkust van Mallorca, vlak bij Cala d'Or. Leg je handdoek neer op één van de stranden (hierboven zie je Cala S'Amarador), maak een wandeling langs één van de wandelroutes of ga een hapje eten bij een strandtent.

 

9. Palacio de la Almudaina

Waan je in Arabische sferen tijdens een bezoek aan het mooie Palacio de la Almudaina. Dit paleis bevindt zich letterlijk naast de Kathedraal La Seu, dus deze twee must sees kun je makkelijk combineren als je in Palma de Mallorca bent! Palacio de la Almudaina werd zo'n 2000 jaar geleden gebouwd door de Romeinen. Het paleis is daarna veroverd door de Moren en later diende het als zomerwoning voor Koning Jaime II. Tegenwoordig is het paleis open voor bezoekers en wordt één verdieping nog steeds gebruikt door de Spaanse koninklijke familie. Bezoek ook zeker de paleistuin! Hier vind je enkele Arabische elementen in terug.

 

10. Parc Natural de s'Albufera de Mallorca

Vlak bij Can Picafort en Alcudia vind je Parc Natural de s'Albufera de Mallorca, een moerasachtig nationaal park met veel verschillende flora & fauna. In dit gigantische nationale park, dat zo'n 1700 hectare groot is, vind je ruim 200 vogelsoorten en bijna 600 verschillende plantensoorten (waarvan enkele alleen op de Balearen voorkomen). Maar als je een beetje geluk hebt kun je soms ook schildpadden en flamingo's spotten! Je kunt met de auto tot het bezoekerscentrum komen, vanaf daar zul je je tocht lopend of per fiets moeten voortzetten.

 

Zelf de leukste bezienswaardigheden van Mallorca ontdekken? Bekijk dan direct alle vakantie Mallorca aanbiedingen bij: TUIde VakantieDiscounter en Sunweb.

 

Meer lezen over Mallorca?

> Direct naar Hotel Top 10 Mallorca | Mooiste stranden Mallorca | Activiteiten Mallorca

2 websites om je Mallorca vakantie te boeken