Na het boeken van je reis naar Mallorca kan de voorpret echt beginnen! Mallorca is niet alleen een prachtig eiland, maar heeft van alles wat te bieden. Zowel de natuurliefhebber, als de zee-aanbieder, maar ook de foodies en feestgangers kunnen daar helemaal hun plek vinden. Natuurlijk wil je je reis naar dit mooie eiland zo goed mogelijk voorbereiden en wij geven je graag wat tips hiervoor. Om de voorpret zo goed mogelijk te doen, kan een goede voorbereiding niet ontbreken!

1.De reis naar jouw vakantiebestemming

Het boeken van jouw vliegticket is één ding, maar het is ook niet onbelangrijk om alvast in te lezen hoe je het beste komt naar het betreffende vliegveld. Kies je ervoor om met de trein te gaan, dan hoef je gelukkig geen rekening te houden met het vinden van een geschikte parkeerplek. Wel heb je dan verschillende treintijden waar je rekening mee moet houden. Om die reden en om volledig onafhankelijk te zijn kiezen toch veel mensen ervoor om hun auto dicht bij het vliegveld te parkeren. Dit kan op het vliegveld zelf, of op een plek dichtbij wat door veel vliegvelden in verschillende landen wordt aangeboden. Gelukkig kun je altijd Parkos parkeren bij luchthavens. Zij bieden de mogelijkheid om voor een scherp tarief je auto tijdens je reis achter te laten.

2. Het weer op een eiland is veranderlijk

Het klimaat op Mallorca is over het algemeen heerlijk. Je kunt er voortreffelijk nazomeren, de zomers zelf zijn warm met een tropisch briesje en in de winter wordt het niet ontzettend koud. Wel blijft het een eiland en dat is goed om in je achterhoofd te houden wanneer je boekt. Wil je graag lekker buiten dineren op één van de prachtige restaurants die het eiland te bieden heeft? Houd er dan rekening mee dat het fris kan worden. Ook kan er hier en daar plaatselijk een buitje zijn, maar is de kans dat dit overwaait ook aanzienlijk hoog. Het blijft toch een eiland.

3. Weet waar je zit

Dit klinkt wat raar, maar is voor Mallorca heel toepasbaar. Het eiland is vrij groot en er is ontzettend veel te doen en zien. Houd er dus rekening mee dat je activiteiten plant die te doen zijn vanaf jouw slaapplek. Zo voorkom je dat je continu in de taxi zit en dat je vooral je tijd daar aan het besteden bent. Dit is ook een tip om vooraf goed in kaart te brengen. Kies de plek van het eiland die het beste bij jou past en ga niet alleen af op hoe het hotel eruitziet. Soms is het juist de omgeving die jouw reis van leuk naar fantastisch maakt.

4. Zorg voor passende kleding

Mallorca is net zo verraderlijk als divers. Enerzijds heb je in het hoogseizoen te maken met heerlijk weer, maar kan er ook weleens een buitje vallen. Daarbij is het eiland van alle markten thuis: van echte uitgaansplekken tot heerlijke stranden en prachtige oude bouwwerken. Het devies: de juist kleding. Denk aan goed passende zwemkleding, mooie jurkjes en andere uitgaanskleding, maar ook gemakkelijke kleding als je eropuit trekt.

5. Vroeg uitchecken, maar een late vlucht

Bekijk direct op de dag van aankomst wanneer je precies moet uitchecken en wanneer je precies vliegt. De laatste dag kan een domper zijn wanneer je met je koffers moet gaan sjouwen, omdat je nog wat tijd te overbruggen hebt. Het kan fijn zijn om direct bij aankomst te vragen of je koffers tijdelijk nog even in het hotel mogen verblijven totdat je vlucht gaat. Als dat niet kan, kun je kijken of er ergens een centrale kluis of opslagplek is. Wat de mogelijkheden ook zijn, het is fijn om daar vooraf van op de hoogte te zijn.